Veelgestelde vragen

Hier vindt u veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Heeft u nog andere vragen? aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Basisvragen over AureusDrive

De termen e-bike, elektrische fiets of s-pedelec worden vaak geschreven, maar wat is nu precies het verschil?

E-bike is de overkoepelende term voor een fiets die een elektromotor bevat ter ondersteuning van de spierkracht. Een elektrische fiets is een categorie van een e-bike en ondersteunt de berijder tot een snelheid van 25 km/u. De categorie S-pedelec ondersteunt de rijder tot 45 km/u.

Geniet van de luchtstroom bij 45 km/u en verminder tegelijkertijd de CO2-uitstoot. Een e-bike heeft 0,5 kWh energie nodig voor 30 km, terwijl een dieselvoertuig 15 kWh nodig heeft voor dezelfde afstand. Dat is een factor 30 minder energie!

Een forens stoot gemiddeld 0,8 ton CO2 per jaar uit met de auto – dit komt overeen met 10% van de CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking volgens het productieprincipe. Als 50% van de pendelaars overstapt van de auto op de e-bike, zal de CO2-uitstoot van het vervoer in België met 15% – 2,5 miljoen ton – verminderen.

Het doel van AureusDrive is betaalbare, robuuste en stijlvolle e-voertuigen voor iedereen. Naast onze missie bieden wij diensten aan zoals ophaalservice, telefonische assistentie, goedkope service en goedkope vervangende huur e-bikes. Wij zijn ervan overtuigd dat goedkope e-bikes meer mensen van de auto naar de e-bike zullen doen overstappen. Probeer het ook eens…

De omgekeerde A in het logo vindt zijn oorsprong in de wiskunde en betekent voor iedereen. AureusDrive wil e-bikes voor de massa ontwikkelen die voor iedereen geschikt zijn.

  1. AureusDrive vertrouwt op bewezen en robuuste technologie voor zijn componenten. Om onze klanten de beste prijs-prestatieverhouding te bieden, werden de componenten ook volgens dit principe geselecteerd.
  2. Wij verkopen onze e-bikes rechtstreeks aan eindgebruikers en kunnen zo een slankere waardeketen tot stand brengen. Hierdoor kunnen wij onze klanten een lagere prijs bieden dan onze concurrenten.
  3. We hebben het bewust zonder extra functies gedaan, zoals Bluetooth communicatie, 12 versnellingen of GPS tracking. Onze g45c is gewoon een e-bike.

Uw e-bike van AureusDrive heeft 2 jaar garantie op alle onderdelen en het frame, met uitzondering van slijtagedelen. Wij garanderen 60% capaciteit voor de batterij na 2 jaar.

Wij leveren de e-bikes in het wit, zwart.

Als uw AureusDrive e-bike een defect heeft, maak u dan geen zorgen, neem contact op met ons of een AureusDrive partner voor een reparatie. In moeilijke gevallen laten wij uw e-bike ophalen.

Distributie

AureusDrive vertrouwt op directe verkoop. De e-bikes zijn hier te bestellen in onze online shop of bij onze proefritpartners ter plaatse

U kunt zich hier aanmelden voor een proefrit. Wij bouwen aan een netwerk van teststations en servicepartners. Geef gewoon de gewenste locatie aan op het inschrijfformulier.

Ja, onze partners werken met verschillende leasemaatschappijen zoals KBC, O2O, Lease a Bike, VDW Lease.